De autorijles van uw kind

Uw kind gaat starten met zijn of haar autorijles en zal zich, na het behalen van het rijbewijs, in het drukke verkeer gaan bewegen. Voor u een volgende stap (en een grote) in het loslaten van zoon/dochter. U wilt natuurlijk graag weten hoe onze autorijlessen in elkaar steken, wat deze kost en wat u van onze autorijschool mag verwachten tijdens de weg naar het rijbewijs toe. 

De regels omtrent het verkrijgen van een rijbewijs zijn in de loop der jaren wel flink veranderd;

  • In 2011 is de regeling 2todrive gestart. Hiermee kan je al vóór je 18e het rijbewijs halen en onder begeleiding van een “coach” rij ervaring op doen.
  • Starten met rijlessen kan al vanaf 16,5 jarige leeftijd
  • Vanaf 17 jaar mag het rij examen afgelegd worden
  • Is hij/zij geslaagd dan mag diegene tot 18 jarige leeftijd de weg op onder begeleiding van een “ervaren bestuurder”
  • Geheel zelfstandig aan het verkeer deelnemen kan vanaf 18 jaar.
  • Op de website 2todrive kunt u meer informatie vinden hierover.

Starten met autorijles bij Autorijschool Raymond

Uw kind kan zich via het contactformulier aanmelden voor een Gratis en Vrijblijvende proefles……
OF…
hoe leuk zou het zijn om, bijvoorbeeld voor zijn/haar verjaardag, een (proef) rijles kado te doen als verassing. Als u hiervoor tijdig contact met ons opneemt kunnen wij deze verassingsles op de gewenste dag en tijdstip voor u inplannen. Uw kind ziet dan zomaar een lesauto bij zich voor de deur staan, Verassing!

Tijdens de proefles wordt onder deskundige begeleiding van de rij instructeur al wat geoefend met rijden in een rustige omgeving, bijvoorbeeld een industrieterrein. Uw kind heeft de gelegenheid vragen te stellen over de rijlessen bij onze rijschool en krijgt alvast wat uitleg over de werkwijze van onze autorijschool. 
Na deze rijles kan er al een voorzichtig advies gegeven worden over het aantal rijlessen dat wij denken dat uw kind nodig heeft.

Mocht uw kind willen blijven bij ons wordt meteen een volgende afspraak ingepland, eerst thuis met u overleggen kan natuurlijk ook!

De rijlessen zullen vervolgens stap voor stap opgebouwd worden. We beginnen met eenvoudig sturen, koppeling gebruiken en remmen. Gaandeweg breiden we de lessen uit en gaan we oefenen met verschillende verkeers situaties en de “Bijzondere Verrichtingen”. Meer weten over onze autorijlessen…

De Tussentijdse Toets

Als de bijzondere verrichtingen goed gaan, wordt het tijd voor de Tussentijdse toets.

Een tussentijdse toets is een tussen meting van het CBR die wordt afgenomen door een examinator van het CBR. De leerling kan dan even wennen aan de examinatoren en een indruk krijgen hoe een examen werkt.
Tijdens de toets kan vrijstelling behaald worden voor het doen van de bijzondere verrichtingen. 

De 9 Bijzondere Verrichtingen

Theorie- en Rij examen

Wat betreft de Theorie heeft Autorijschool Raymond alleen een adviserende rol. De Rijschool is gespecialiseerd in rijles in de praktijk en besteed daar dan ook alle aandacht aan. Tijdens de autorijles van uw kind zal de rij instructeur wel informatie verstrekken omtrent het theoriegedeelte en -examen.

Wanneer de rij instructeur vind dat de leerling er klaar voor is en de leerling zit op het gewenste niveau voor het halen van het rijbewijs, wordt een praktijk examen gepland bij het CBR. Bij onze Autorijschool is het doel echter niet om “alleen maar het rijbewijs te halen en graag zo snel mogelijk.” Wij vinden het zeker zo belangrijk om ook een VEILIGE weggebruiker af te leveren. Een bestuurder die in staat is zijn eigen foutjes of die van een ander in het verkeer op te lossen.

Bij Rijschool Raymond ga je pas zelf de weg op, als wij met een gerust hart achterin durven zitten!

De kosten

Bij onze autorijschool kan gekozen worden uit 5 lespakketten variërend van 10 tot 50 vooraf te betalen rijlessen. Klik op de Button voor onze lespakket mogelijkheden. Losse lessen betalen is ook mogelijk. Voor het praktijk examen, de Theorie en de Tussentijdse toets wordt apart een factuur thuis gestuurd. Ook deze kosten vindt u onder de Button. 

Als uw kind het rijbewijs heeft behaald en er zijn nog lessen over in het pakket wordt het resterende bedrag keurig teruggestort op de bankrekening.

Stukje gratis nazorg van onze Rijschool

Niet iedereen gaat, na het behalen van het rijbewijs, meteen zelf de weg op. 

Dit omdat ze nog studeren en op kamers wonen en gratis gebruik van het openbaar vervoer  maken.  De financiën ontbreken wel eens om een eigen auto aan te schaffen. Hoe erg ze daar ook naar uitkijken!

Als rijschool vinden wij het belangrijk om een leerling, die een lange periode niet gereden heeft, weer even op weg te helpen. De eerste keer na lange tijd zelf rijden in een auto gaat dan toch wat “stroef”.

Hierom hebben wij gekozen voor een gratis autorijles, die binnen 5 jaar na behalen van het rijbewijs ingewisseld kan worden. Uiteraard door de desbetreffende leerling. Zo kan uw kind weer even wennen aan de drukte op de weg en aan het besturen van een auto. Vaak is 1 rijles al voldoende!

Dit noemen wij nazorgen en maakt voor ons een rijopleiding compleet!