Even voorstellen....

Raymond

Rijschool Alkmaar

Voor diegenen die het leuk vinden om te weten wie het gezicht achter Autorijschool Raymond is, stel ik mij graag even informeel aan je voor. Ik ben dus Raymond Schelvis, getrouwd met Irene en samen voeren wij een huishouden met 3 volwassen kinderen, Anne, Bas en Sophie.

Ons huiselijk geluk is helemaal compleet geworden toen in augustus 2019 onze katten Artemis en Baldr kwamen. Het zijn Siberische katten en natuurlijk de allerliefsten!

Naast het lesgeven in de auto, heb ik ook wat bezigheden in mijn vrije tijd. Zo ga ik graag squashen en fotograferen. Tijdens het sporten ben ik bloedfanatiek en wil ik graag winnen. Helaas lukt dat niet altijd, maar ook dat is niet erg. Ik kan prima tegen mijn verlies.

Fotograferen is de hobby waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. Hetgeen je wilt gaan fotograferen, daar maak ik van te voren al een plaatje van in mijn hoofd. De compositie, het onderwerp, het tijdstip…je hebt er veel geduld voor nodig om het plaatje dat in je hoofd zit ook daadwerkelijk op beeld te krijgen.

De foto van de molen is gewoon hier in de polder tussen Heerhugowaard en Alkmaar genomen, 3 molens, buiten is het -2 graden, de rijp ligt op het gras bij een zonsopkomst met mooie kleuren. Deze foto heeft mij 2 dagen gekost om zo op beeld te krijgen, maar het was meer dan de moeite waard.

Als gezin zijn wij dol op het bezoeken van kastelen. De foto van het kasteel vind ik zelf helemaal geweldig. Het is Kasteel de Haar in Haarzuilens. Het bezoek aan dit kasteel was voor mij pure ontspanning. Maar genoeg over fotografie.

Ik hou van karten. Hard, snel, adrenaline, kicken man!!! Totdat je het gevoel hebt dat je armen ervan af vallen. Hier komt dan ook mijn gedrevenheid weer naar boven.

Waar ik ook erg van hou is Japans eten. Sushi! Super lekker.
Nu heb ik het geluk dat ik een Japanse schoonzoon heb. Stiekem kan ik mij er erg op verheugen na een dag hard werken, dat er een Japans gerecht op tafel staat.
Ik heb soms visioenen van een kerst, zeg 2025, dat we zijn afgestapt van het Nederlandse gourmetten en dan een Japans kerstdiner houden. Ik ben nu al aan het watertanden. Maar goed, misschien loop ik wat op de zaken vooruit, maar het zijn allemaal dingen die mij enorm gelukkig maken.

Als je dit gelezen hebt tot het einde, chapeaux! Je hebt je, wellicht aanstaande, rijinstructeur een beetje beter leren kennen.

Raymond.

Wilfred

rijschool heerhugowaard

Hoi luitjes
Mag ik me even voorstellen, ik ben Wilfred Croese en ben totaal gek van auto`s, motoren, vrachtwagens en andere dingen die op wielen rond rollen. Met uitzondering van een fiets want daar heb ik echt een hekel aan. Ik ben 49 jaar en ben getrouwd met mijn lieve vrouw en heb 2 dochters van midden 20 waar ik heel trots op ben.

Ben begonnen in 2002 met autorijles geven en met uitzondering van een paar jaar iets anders gedaan te hebben doe ik dat nu nog steeds met veel passie en inzet. Er zijn weinig mooiere dingen dan een persoon zien groeien van helemaal niets tot een bewuste chauffeur. Dat is waar het mij ook om draait, auto leren rijden, en niet je rijbewijs halen, dat is het resultaat van auto leren rijden.

Ik heb een aantal dingen waar ik me in mijn vrije tijd bezig mee houd en dat is:
Mijn 2 hondjes Bindie en Dasha, 2 Engelse Staffords. De 2 grootste boeven die je maar kan voorstellen maar met een hartje van goud. 

Dan wil ik graag een pijltje gooien met mijn beste maten, waarvan Raymond er 1 is. We zijn niet heel goed maar daar gaat het ons niet om, naar huis gaan met kramp in je buikspieren dat is wel een ding die we elke keer weer voor elkaar krijgen.

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd en dat klopt als een bus vind ik. Ik zit met deze slogan ook zo in de lesauto, want 1 van de dingen in een lesauto moet natuurlijk leren auto rijden zijn maar er moet zeker humor en lol in de opleiding zitten anders is
het bijna niet te doen.

Dan heb ik nog een sport die ik beoefen en dat is boksen, een mooie sport. Boksen is super voor je fysieke gesteldheid en hersenen, maar is wel het moeilijkste wat ik doe en ooit gedaan heb. Wedstrijden doe ik niet(te oud) maar net als met les geven ben ik hierin onwijs fanatiek.


Zo nu dat jullie mij een beetje beter kennen hoop ik jullie snel terug te zien in de lesauto en jullie dan te mogen begeleiden naar de reden dat jullie op deze website zitten te zoeken en dat is leren autorijden met als afsluiting je rijbewijs!