Autorijles bij Rijschool Raymond

Je begint met een proefles

Je wilt natuurlijk eerst weten hoe alles in zijn werk gaat bij Autorijschool Raymond. We bieden je daarom altijd eerst een proefles aan. Deze rijles is gratis en vrijblijvend. 

Weten hoeveel rijlessen je nodig hebt?

De rijopleiding, hoe gaat dat eigenlijk?

Stap 1.
Alle lessen zijn opgebouwd op een logische manier, zodat jij als leerling het zo makkelijk mogelijk kan leren.
Tijdens het oefenen op locatie, meestal een industrie terrein of iets dergelijks, beginnen we eenvoudig met alleen maar sturen. Na ongeveer 10 á 15 minuten komt de koppeling daarbij als je gekozen hebt voor rijles in een handgeschakelde auto.
In de auto leg ik dit uit door middel van een tekening of een korte video. Daarna zal ik een demonstratie doen, tenzij je dat niet wil omdat je bijvoorbeeld al ervaring hebt met een tractor of een 45 km auto.
Dit soort uitleg pas ik toe op veel onderdelen, zodat je mijn gedrag zou kunnen kopiëren.

Onder begeleiding gaan we nu oefenen, totdat je goed snapt wat de bedoeling is en dit dus ook kan toepassen.

 

Na het beheersen van de koppeling gaan we verder met gas geven, dit in combinatie met koppelen. ( Dit wederom indien je lest in een handgeschakelde auto) Ook dit blijven wij oefenen totdat het duidelijk is en door kunnen gaan met remmen.

Hoe snel je leert is niet zo belangrijk. Het leren op de juiste wijze is het meest belangrijk.
Mocht je angstig zijn in de auto of geen zelfvertrouwen hebben, onthoud dat ik je altijd help!

Stap 2.
Halverwege van de les is er even tijd voor de administratieve afhandeling. Dit doen we bewust halverwege om heel even je aandacht af te leiden van wat je net allemaal geleerd hebt. Als je wilt blijven rijden bij de rijschool dan gaan we samen even de gegevens in de agenda verwerken. Ook leg ik je uit hoe het agendasysteem werkt, zodat je zelf je lessen in kunt plannen. Je krijgt van mij een gebruikersnaam en een wachtwoord. Uiteraard maak ik nu alvast voor jou de eerstvolgende afspraak.
Mocht je nog even na willen denken en/of thuis overleggen dan is dat geen enkel probleem. De gegevens komen dan eventueel later wel, of niet, als je besluit niet bij ons verder te rijden.
We gaan verder met de rest van de 1e rijles. Nu oefenen wij het rijden met alle drie de pedalen. Wees niet bang dat het mis kan gaan, want ik help je. Mocht er iets niet goed gaan, vang ik jouw foutjes op.
Langzamerhand gaan we alweer terug richting huis of een andere plaats waar je afgezet wil worden.
Na deze rijles zal ik een advies uit brengen over het aantal lessen dat ik denk dat je nodig zal hebben.
We gaan dan onze uiterste best doen om van jou een goede bestuurder te maken.

Stap 3.
Op de website www.autorijschoolraymond.nl mag je de algemene voorwaarden downloaden en het inschrijfformulier downloaden. Ook staat er op de website een PDF met uitleg over hoe je de rijschool moet machtigen. Dit is nodig om uiteindelijk je examen aan te kunnen vragen.

Het mooiste is om de eerstvolgende rijles je ingevulde inschrijfformulier mee te nemen. Naar ons terugmailen mag uiteraard ook altijd. Dit kan via info@autorijschoolraymond.nl

Aan de hand van de keuze van pakket dat je aangeeft op je inschrijfformulier, krijg je per mail een factuur toegestuurd.

Bijzondere verrichtingen

Na een aantal lessen gaan we beginnen met de bijzondere verrichtingen.

Dit zijn er 9.

1. Vooruit inparkeren
2. Achteruit inparkeren
3. File parkeren vooruit
4. File parkeren achteruit
5. Omkeren door middel van 3 keer steken
6. Omkeren door middel van een halve draai
7. Achteruit rijden in een rechte lijn, afstand 30 meter
8. Bocht achteruit rijden
9. De hellingproef

Stap 4.
Als de bijzondere verrichtingen goed gaan, wordt het zoetjes aan tijd voor een tussentijdse toets.
Wat is dit eigenlijk?
Een tussentijdse toets is een tussen meting van het CBR die wordt afgenomen door een examinator van het CBR. Je kunt dan even wennen aan de examinatoren en een indruk krijgen hoe een examen werkt.
Tijdens de toets kun je vrijstelling behalen voor het doen van de bijzondere verrichtingen. Als je 2 verrichtingen goed doet, behaal je de vrijstelling voor je auto rijexamen. Je hoeft dan dus geen bijzondere verrichtingen meer te doen. De examinator geeft tijdig aan welke opdracht hij van je wil zien en in welke straat. Het is dan aan jou om deze zo netjes mogelijk uit te voeren.
Voor de rest bestaat de tussentijdse toets uit het zelfstandig een route rijden op de navigatie, maar ook op aanwijzingen van de examinator. Eigenlijk is dit hetzelfde als op je examen.
Na de toets krijg je van de examinator wat puntjes te horen waar je nog aan mag werken  en of je vrijstelling hebt behaald.

Stap 5.
Na de tussentijdse toets heb je voldoende gelegenheid om te werken aan de verbeterpunten die de examinator heeft aangegeven.
We werken ook aan het nemen van eigen beslissingen in het verkeer en dat je achter je gemaakte keuze staat.
Als alle verbeterpunten aangepakt zijn, ga je richting het examen!